Wat doet de Colombia Werkgroep Ameland?

Zij  ondersteunt het werk van Jetty van Aalsum in de krottenwijken van Pereira (Colombia) via de Stichting "Jetty van Aalsum". Doelstelling van deze stichting is:
Kinderen die leven onder de meest erbarmelijke omstandigheden op te laten groeien in hun eigen land en cultuur. Dit te doen door te investeren in het kind door ze goede voeding, liefde en basiszorg te geven en ze te onderwijzen. Om zo te streven naar een situatie waarin het kind een reële kans krijgt op een toekomst in haar/ zijn land. De Stichting kan haar doelstelling waarmaken door giften en donaties van particulieren en organisaties.

Ondervoeding was in de jaren zeventig de grootste zorg. Kinderen uit de armoedige wijken waren zeer ondervoed en konden soms op hun beentjes niet meer staan. Jetty van Aalsum startte een voedseluitdeelpost.
Kinderdagverblijf Guarderia San Francisco
Gelukkig is er door de jaren heen wel wat veranderd. Ondervoeding komt nog maar zelden voor. De guarderia als voedseluitdeelpost is veranderd in een kinderdagopvang voor ongeveer 135 kleuters van 3 tot 5 jaar. Dagopvang, zodat moeders / oma's / tantes de gelegenheid krijgen te werken of werk te zoeken. Zo kunnen ze hun economische positie verbeteren met als doel dat zij hun (klein) kinderen kunnen onderhouden en behouden.

Financiële adoptie

Vanaf het 3e jaar kan een kleuter naar de Guarderia. Het kind is verzekerd van alle basishulp en wordt in twee jaar voorbereid op de lagere school. In principe loopt een adoptie tot het 18e jaar. Soms verhuist een kind met zijn/haar familie en dan stopt de adoptie eerder.
Aan het begin van het schooljaar komen de kinderen langs op de Guarderia voor een praatje en  ze moeten een bewijs bij zich hebben bij welke school ze staan ingeschreven. Vervolgens komen de kinderen gedurende het jaar langs op de Guarderia om hun rapport te laten zien. Hun vorderingen worden nauwlettend in de gaten gehouden.
Voor  € 22,50 per maand geeft u een kind de kans een opleiding te volgen!
Voor verdere info betreffende de Stichting zie www.jettyvanaalsum.com

Contact op Ameland: Hilly Bruin, Piety Nagtegaal, Greetje de Vries

Zondag 17 november