Zondag 16 december 2018 3e Advent no. 50 Zondag 16 december 2018 3e Advent no. 50

De diensten

Vandaag
10.00 uur in Ballum        Ds. S. Alblas                          Organist: Ankie Blokker

Collecte: De 1e collecte is voor de eigen Diaconie.
De 2e collecte is voor de Kerkvoogdij.
De collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van de kerkgebouwen.
De zendingsbus staat in de hal van de kerk.

Kinderwoorddienst Hollum: voor kinderen van de basisschool.
De kinderen sparen in 2018 voor Food For Live. Een organisatie die met veel liefde maaltijden klaar maakt en uitdeelt aan arme mensen.
Kinderoppas in Hollum en Ballum: tijdens de diensten is er kinderoppas aanwezig.
Tot nader order is er in de wintermaanden geen kinderwoorddienst in Ballum
Gezamenlijk koffiedrinken: na de dienst in Ballum bent u van harte uitgenodigd!
Vervoer diensten Hollum december: Henk Bakker telnr. 0519-554055
Vervoer diensten Ballum, Nes en Buren: bel een kerkenraadslid.

Volgende week:
Zondag 23 december 2018 4e Advent

10.00 uur in Nes             Ds. S. Alblas
De collecte is voor Amnesty International.

De kerkenraad heeft de volgende mededelingen voor U:

Kronenpoetsen: maandag 17 december ‘s middags om 14.00 uur is er kronenpoetsen in de consistorie van de Hervormde kerk te Hollum.

Voedselpakketten voor de voedselbank: de hele decembermaand staan er wagentjes of dozen in de hallen van onze kerkgebouwen. U raadt het al: de actie voedselpakketten voor de voedselbank is weer gaande! In voorgaande jaren werd de actie dankzij u en de belangeloze medewerking van velen een groot succes. Zullen we dit jaar voor een recordpoging gaan?
Nog even een lijstje van lang houdbare producten (let op de houdbaarheidsdatum):
Groente of fruit in blik of pot, Volkorenpasta, Couscous, Zilvervlies- of meergranenrijst, Peulvruchten uit blik of pot (bv. bruine/ witte kidneybonen, linzen, kikkererwten.), Houdbare magere of halfvolle zuivelproducten, 20+ smeerkaas, Eieren, Olie
Namens de cliënten van de voedselbank: hartelijk dank!
De diaconie

Collectebonnen: Er zijn collectebonnen van 0,60 (wit) 1,00 (groen) en 1,20 (blauw). De collectebonnen kunnen besteld worden bij Engbert van der Meulen via de mail
of telefonisch (0519-554794) Hij zal dan zorgen dat de collectebonnen afgeleverd worden, de betaling kan via de bankrekening Kerkvoogdij NL30RABO0302007075 of contant bij aflevering. De bonnen kunt u dit opgeven als gift.

De kerkenraad wenst U een gezegende en fijne dienst en alvast een fijne week!

Concert: op zaterdag 22 december om 20.00 uur geven het Interkerkelijk Zangkoor en Forza Musica hun gezamenlijk kerstconcert in de Nederlands Hervormde Kerk te Hollum. De avond staat onder leiding van Rodney Hol. In de pauze is er, tegen een kleine vergoeding, koffie, thee of warme chocolademelk te verkrijgen. De entree is gratis, bij de uitgang wordt gecollecteerd.

Column
Heilzaam
Iets kan goed voor je zijn, voordelig, zinvol. Maar nóg meer ben je gediend met iets dat heilzaam voor je is. Iets dat bijdraagt tot je heelheid, je gaafheid. Heil betekent heel en wil een antwoord zijn op het gebrokene, het verscheurde. Genoeg hiervan ervaar je ook in je persoonlijk leven. Geen biografie zonder pijn, gemis, kwetsuren, hiaten, menselijk tekort.
 Heilzaam. Dat kan een boswandeling zijn. Bomen die je laten delen in de heelheid die hun kenmerk is. Muziek-een akoestisch universum waar alles en alles harmonieus met elkaar verkeert. Of vriendschap, liefde, een mens zeer innig jouw mens. Of een gemeenschap die je verwarmt en inspireert.
Een engagement dat het beste in je oproept.

Woorden voor jou
Hans Bouma

Pastorale berichten

De pastorale berichten worden vanwege de privacy niet geplaatst op internet

We wensen alle zieken en hun familieleden Gods nabijheid en de steun van medemensen toe en waar mogelijk beterschap en herstel!

Adressen ziekenhuizen:     MCL Henri Dunantweg 2, 8934 AD LEEUWARDEN

UMCG Hanzeplein 1, 9700 RB GRONINGEN
Nij Smellinghe Compagnonsplein 1 9202 NN Drachten.
Noorderbreedte Revalidatie, Borniastraat 40, 8934 AD. Leeuwarden
Verpleeghuis:                       De Waadwente  Birdaarderstraatweg 68, 9101 DA DOKKUM

De Plaats activiteiten.

Al enige tijd zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de Plaats voor het rondbrengen van affiches bij winkels, hotels en campings. Het betreft de affiches voor de diverse activiteiten van de Plaats. Als we met een aantal vrijwilligers zijn kunnen wij rouleren, vele handen maken licht werk, Vind je het leuk om af een toe een rondje te maken dan zijn wij erg geholpen.

Nieuws uit de Plaats van 17 december tot en met 23 december.

Maandagmiddag inloop van 15.00 tot 17.00 uur

Dinsdagochtend ochtendgebed 09.30 uur,
aansluitend inloop van 10.00 tot 11.00 uur

Dinsdagavond Christmas Carols sing-inn 19.00 uur
Wij nodigen iedereen uit om mee te zingen met de Christmas Carols sing-inn. We zingen samen de traditionele en moderne kerstliederen, voor oud en jong met begeleiding van gitaar en ander instrument… In de pauze is er warme chocolademelk met slagroom

Woensdagmiddag korte stiltewandeling, vanaf 13.30 koffie/thee, start wandeling
om 14.00 uur, na afloop koffie/thee met koek, € 5,00

Vrijdagochtend inloop van 09.30 tot 11.00 uur

Kinderkerstfeest zondagmiddag 15.00 uur
Samen met je papa, mama, opa, oma of oppas op ontdekkingsreis door het kerstverhaal?
Ervaar het met al je zintuigen in De Plaats!

Iedereen van harte welkom, voor een activiteit of gewoon een kopje koffie!

Met vriendelijke groet,
Engbert.

Wilt u de nieuwsbrief elke week per mail ontvangen of heeft u iets voor in de nieuwsbrief stuur een mailtje naar

Zondag 16 december