Collecterooster 2021 Collecterooster 2021

19 september. De collecte van vandaag is voor FLYING DOCTORS. De organisatie zorgt voor een betere gezondheidszorg in heel Afrika. Speerpunt van de organisatie is de strijd tegen het besnijden van jonge meisjes in Afrika. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen. De gezamenlijke protestantse kerken willen deze belangrijke collecte ondersteunen en stelt zijn bankrekening open voor uw giften. Rabobank NL54RABO0302008098 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ameland o.v.v. Flying Doctors.

26 september. De collecte voor vandaag is voor ISRAËL EN PALESTINA. Joodse en Palestijnse kinderen groeien gescheiden van elkaar op. Door het decennialange conflict in hun land is er veel onderlinge haat. Men leert elkaar te zien als “bezetter” of “terrorist”. Kerk in Actie wil aan deze negatieve stereotypen een eind maken door Joodse en Palestijnse kinderen met elkaar in contact te brengen. Ze bezoeken elkaar in de klas en leren spelenderwijs over elkaars geschiedenis, tradities en identiteit. Een klein begin naar de vrede. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

03 oktober startzondag. De collecte van vandaag is voor stichting TOPSPORT FOR LIFE. Stichting topsport for life is een initiatief van een aantal mensen met een achtergrond in de topsport. Het doel van topsport for life is mensen die een levensbedreigende ziekte hebben en hun naasten/gezinsleden een 'beter' leven te geven. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

10 oktober. De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE/JONG PROTESTANT. Christelijke ouders vinden het belangrijk om het geloof door te geven aan hun kinderen. Maar hoe doe je dat? En kan de plaatselijke kerk hier een rol bij spelen? Uit gesprekken met ouders blijkt dat zij bij de geloofsopvoeding graag willen samenwerken met de kerk. Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, helpt kerken daarom om er te zijn voor gezinnen, onder andere door samen na te denken over materialen en over de rol van de kerkdienst bij geloofsopvoeding. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

17 oktober. De collecte van vandaag is voor KINDEREN IN DE KNEL. Onderwijs voor werkende kinderen in Colombia. Als je door de sloppenwijken van Bogotá loopt, zie je talloze kinderen werken op de markt of in de vuilnis. Maar liefst 1,5 miljoen kinderen moeten werken in Colombia. Kinderen doen zwaar en gevaarlijk werk, maken lange dagen. Bovendien groeien ze vaak op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

24 oktober. De collecte van vandaag is voor 3xM: MORE MESSAGE IN THE MEDIA. Stichting 3xM verspreidt het evangelie in moeilijk bereikbare landen door middel van programma’s op social media, internet en televisie. Wij verspreiden Gods boodschap van hoop en liefde in de eigen taal en cultuur van het land. Hiervoor werken we samen met lokale partnerorganisaties. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

31 oktober. De collecte van vandaag is voor ONZE EIGEN DIACONIE. Onze diaconie ondersteunt diaconale projecten in binnen- en buitenland. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

07 november. De collecte van vandaag is voor het RODE KRUIS. Veel mensen in de rampgebieden zijn alles kwijt en ze hebben dringend behoefte aan onderdak, voedsel en schoon drinkwater. Geef voor onze noodhulp aan de slachtoffers van natuurgeweld. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

14 november herdenking dienst

21 november. De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE/PASTORAAT. Omzien naar elkaar, aandacht en oog hebben voor mensen binnen en buiten de kerk. Steunen van gedachtenis, momenten waarbij de kerk ruimte biedt aan alle wijk- of dorpsbewoners die in het afgelopen jaar te maken hebben gehad met rouw of verlies. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

28 november eerste advent.

05 december. De collecte van vandaag is voor stichting ONTWIKKELINGSWERK THEO KIEWIET. Deze Amelander stichting realiseert ontwikkelingsprojecten in India, Nepal en Kenia voor kansarme dorpsbewoners. Motto: armoedebestrijding is essentieel voor een stabiele en duurzame wereld, waar mensen gezond en productief kunnen leven in harmonie met de natuur. De stichting is een groep mensen, vrijwilligers, die: mensen helpt zonder aanziens des persoons, dus ongeacht ras, geloof of politieke overtuiging. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

12 december. De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE/STABIEL THUIS VOOR KINDEREN. In Nederland zijn ca 45.000 kinderen uit huis geplaatst wegens onhoudbare situatie in het gezin. In jeugddorp Glind, midden van Nederland, kunnen getraumatiseerd en kwetsbare kinderen wonen en werken aan hun toekomst. Doel is een helende kracht en stabiel gezinsleven. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

19 december. De collecte van vandaag is voor ONZE EIGEN DIACONIE. Onze diaconie ondersteunt diaconale projecten in binnen- en buitenland. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

24 december kerstnacht.

25 december 1e kerstdag. De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE/KERSTCOLLECTE. Deze collecte is bestemd voor kwetsbare kinderen in armoede of zonder ouders. Een veilig thuis bieden dáár waar het hard nodig is. De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

31 december oudjaarsdag.

Magnuskerk Hollum