Collecterooster 2019 Collecterooster 2019
17 november. De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

24 november. De collecte van vandaag is voor COLLECTE PASTORAAL; Eenzaamheid draaglijk maken. De Protestantse kerk ondersteunt initiatieven door aan te sluiten bij de Jaarlijkse week tegen eenzaamheid. Eenzaamheid is een ongewenste metgezel die de waardigheid van de betrokkene gemakkelijk kan aantasten.

01 december. De collecte van vandaag is voor het Amelander Project Iniho

08 december. De collecte van vandaag is voor SOS KINDERDORP. Dit is een organisatie voor vluchtelingenhulp. Kinderen en hun ouders een veilige slaapplaats bieden in de regio van oorlogsgebieden zoals o.a. Syrië, Jordanië, Libanon maar ook in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Ze zorgen voor de basisbenodigdheden, eten drinken en medische hulp.

15 december. De collecte van vandaag is voor de LEPRA STICHTING. Deze stichting helpt en ondersteunt bij het bestrijden van Lepra. De ziekte herkennen en medische hulp verzorgen. Ook leren ze op scholen kinderen lepra herkennen en zo vroegtijdig te behandelen om handicap te voorkomen.

22 december. De collecte van vandaag is voor MERCY SHIPS. Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk en hoop en genezing brengen aan kansarme mensen. Op dit moment vaart er één ziekenhuis schip, de Africa Mercy.

24 december. De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE, kinderen in de knel. Kerk in actie bestrijdt kinderarbeid en uitbuiting van kinderen en geeft straatkinderen, werkende kinderen, oorlogskinderen, gehandicapte en misbruikte kinderen een kans weer kind te zijn.

25 december 1e kerstdag. De collecte van vandaag is voor OPEN DOORS. OPEN DOORS Steunt Christenen die om hun geloof zijn verstoten, vervolgd of verdrukt. Ze brengen bijbels en Christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn.

29 december. De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

31 december Oud Jaar. De collecte van vandaag is voor de STICHTING SAMENWERKENDE VOEDSELBANKEN. Er worden voedselpakketten ter beschikking gesteld bedoeld als noodhulp voor mensen die voor korte of langere periode financieel niet rond kunnen komen.

Zondag 17 november

Ds. P. Wansink