Collecterooster 2019 Collecterooster 2019
18 augustus. De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

25 augustus. De collecte van vandaag is voor het Amelander Project; HART VOOR HAÏTI. Zij zorgen voor hulp aan de bewoners op Haïti om weer een normaal leven in werk en wonen te kunnen oppakken.

01 september. De collecte van vandaag is voor MISSIONAIR WERK. Zij organiseren activiteiten voor groepen zoals kinder/ jeugdclubs en gesprekskringen en missionaire activiteiten. In het thema dit jaar, een goed gesprek.

08 september. De collecte van vandaag is voor stichting JOP. Kinderen en jongeren in verbondenheid met anderen de kans geven aangeraakt worden door het geloof. In de Kliederkerk kan op creatieve manier samen een Bijbelverhaal ontdekken, vieren en eten.

15 september. Kerk in actie, Zending helpt bij het herstel van huizen, scholen en drinkwatervoorzieningen en ondersteuning van vakopleidingen voor mensen die voorzichtig teruggegaan zijn naar hun land bv Syrië

22 september De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

29 september De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE WERELDDIACONAAT. Zorg voor eenzame ouderen in Moldavië. Kerk in Actie steunt een organisatie van vrijwilligers en professionele hulpverleners die thuiszorg en begeleiding bieden aan eenzame ouderen.

06 oktober. De collecte van vandaag is voor KERK EN ISRAËL. De Protestantse Kerk ontwikkelt inspiratiemateriaal, vinden er ontmoetings- en netwerkdagen plaats. Door deze activiteiten hoopt de protestantse kerk dat het gesprek over Israël nooit ophoudt.

13 oktober. De collecte van vandaag is voor TERRE DES HOMME. Deze organisatie voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt hen uit de problematische situatie waarbij geweld en zedelijk ontucht heerst. Ze bieden de kinderen een menswaardig bestaan en helpen zodat ze uit kunnen groeien tot zelfstandig volwassenen.

20 oktober. De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

27 oktober. Startzondag collecte wordt bepaald door Liturgische commissie

03 november. De collecte van vandaag is voor het Amelander Project TESS UNLIMITED. Tessa de Goede de Ordonez werkt als vrijwilliger in Guatemala, Zuid-Amerika en strijdt voor medische hulp aan kinderen geboren met Schisis, betekent hazenlip.

10 november. De collecte van vandaag is voor het FONDS SLACHTOFFERHULP. Met dit fonds wordt het mogelijk gemaakt de slachtoffers van ongevallen, misdrijven en rampen de helpende hand te bieden. Na een ingrijpende gebeurtenis zorgen dat deze slachtoffers het leven weer oppakken met veerkracht en de juiste hulp.

17 november. De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

24 november. De collecte van vandaag is voor COLLECTE PASTORAAL; Eenzaamheid draaglijk maken. De Protestantse kerk ondersteunt initiatieven door aan te sluiten bij de Jaarlijkse week tegen eenzaamheid. Eenzaamheid is een ongewenste metgezel die de waardigheid van de betrokkene gemakkelijk kan aantasten.

01 december. De collecte van vandaag is voor het Amelander Project Iniho

08 december. De collecte van vandaag is voor SOS KINDERDORP. Dit is een organisatie voor vluchtelingenhulp. Kinderen en hun ouders een veilige slaapplaats bieden in de regio van oorlogsgebieden zoals o.a. Syrië, Jordanië, Libanon maar ook in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Ze zorgen voor de basisbenodigdheden, eten drinken en medische hulp.

15 december. De collecte van vandaag is voor de LEPRA STICHTING. Deze stichting helpt en ondersteunt bij het bestrijden van Lepra. De ziekte herkennen en medische hulp verzorgen. Ook leren ze op scholen kinderen lepra herkennen en zo vroegtijdig te behandelen om handicap te voorkomen.

22 december. De collecte van vandaag is voor MERCY SHIPS. Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk en hoop en genezing brengen aan kansarme mensen. Op dit moment vaart er één ziekenhuis schip, de Africa Mercy.

24 december. De collecte van vandaag is voor KERK IN ACTIE, kinderen in de knel. Kerk in actie bestrijdt kinderarbeid en uitbuiting van kinderen en geeft straatkinderen, werkende kinderen, oorlogskinderen, gehandicapte en misbruikte kinderen een kans weer kind te zijn.

25 december 1e kerstdag. De collecte van vandaag is voor OPEN DOORS. OPEN DOORS Steunt Christenen die om hun geloof zijn verstoten, vervolgd of verdrukt. Ze brengen bijbels en Christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn.

29 december. De collecte van vandaag is voor de eigen Diaconie.

31 december Oud Jaar. De collecte van vandaag is voor de STICHTING SAMENWERKENDE VOEDSELBANKEN. Er worden voedselpakketten ter beschikking gesteld bedoeld als noodhulp voor mensen die voor korte of langere periode financieel niet rond kunnen komen.

Ds .em. H. Ebmeier

Ds .em. H. Ebmeier