Kerkgebouw Nes: de tussenstand van de onderhoudswerkzaamheden Kerkgebouw Nes: de tussenstand van de onderhoudswerkzaamheden

Kerkgebouw Nes: de tussenstand van de onderhoudswerkzaamheden

Het kerkgebouw aan het Kerkplein in Nes is gesloten geweest van 24 september tot 1 november om onderhoudswerkzaamheden aan het interieur te kunnen laten uitvoeren.
Onder regie van de kerkrentmeesters werd begonnen met het “uithuizen” van alle losse meubels, die door het bedrijf van Marcel Kroon naar de loods in Hollum werden vervoerd.
De oude schuifwand tussen de entree en de consistoriekamer werd verwijderd, evenals de vloerbedekking en de plinten. Patrick Oud plaatste een nieuwe tussenwand en legde een nieuwe vloer. Nieuwe schuifdeuren zijn in bestelling. In de keuken zijn door Möbel Wilken een paar fris en ruimtelijk ogende uitgiftemeubels geplaatst.
In de kerkzaal heeft Patrick Oud de vloer gerepareerd. Het grote vloervlak, waar de stoelen staan, is door Engele Visser opnieuw geschilderd. Hij heeft ook de muren bijgewerkt. Kerkrentmeesters Sjirk en Piet zijn begonnen 300 stoelpoten te voorzien van glijviltjes.
Intussen is het kerkgebouw al weer volop in gebruik. In november kon er toch nog een expositie plaatsvinden in het kader van de kunstmaand. De suppoosten kregen regelmatig complimenten van bezoekers over hoe verzorgd de kerk eruit ziet. Ook vond er een aantal concerten plaats in de kunstmaand.
Op 18 november vond er een reguliere kerkdienst plaats en op 25 november kon de Eeuwigheidszondag gevierd worden in Nes.
De kosters Hennie Ytsma, Roeli Zinger en Jelly Poog zijn zeer ingenomen met de interieurverbeteringen. Het nieuwe keukentje is de absolute topper voor hen!
De onderhoudswerkzaamheden aan de buitenkant zijn aangevangen.
Daarover later meer!

Zondag 16 december