Iniho

Iniho Weeskinderen project.

De Hervormde gemeente van Ameland steunt sinds 2005 twee aidswezen uit Tanzania. Ook in Afrika gaat het tegenwoordig beter met de bestrijding van aids. Maar de gevolgen van de epidemie zijn nog volop aanwezig, een hele generatie kinderen is opgegroeid zonder hun Ouders, veelal grootgebracht door hun grootouders of door oudere broer en zussen. Twee van deze kinderen worden door de kerk ondersteund om hun middelbare school af te maken.

De naam van het project is Iniho weeskinderen, Iniho is het dorp waar de kinderen vandaan komen, het ligt in Makete district in Tanzania.

De kinderen heten Hekima en Faraja, een jongen en een meisje. Het is een langdurig project met Ups en downs. Beide zitten ze nu in het voorlaatste jaar van hun middelbare school. Faraja, het meisje, haalt goede cijfers op school. Hekima heeft er wat meer moeite mee. De komende tijd gaan ze kijken wat ze willen doen als ze klaar zijn met de middelbare school.

Wij zijn erg dankbaar dat kinderen nu al zo lang gesteund worden door onze kerk. Jaarlijks ontvangen wij via de diaconie ongeveer 1600 euro. Dit jaar wordt is een groot deel daarvan afkomstig van particuliere donaties via de diaconie. Wij zijn erg onder de indruk van de vrijgevigheid, allemaal bedankt. Vaak horen wij dat mensen erg blij zijn dat wij het op deze manier doen omdat ze zeker weten dat het geld goed terecht komt. Wij zijn vooral ook erg blij met de broer van Anilea die dit lokaal allemaal belangeloos regelt. De kinderen verblijven vaak ook bij hem voordat ze weer naar school gaan en hij gaat met ze boodschappen doen voor het komende half jaar. Zonder hem is dit niet mogelijk.

Wij krijgen ook vaak het verzoek van   mensen die wat willen geven voor dit goede doel. Dat doet ons erg goed. Deze mensen kunnen dat geld natuurlijk altijd aan ons geven maar liever hebben wij het via de diaconie hervormde gemeente Ameland, rekeningnummer NL54RABO 0302  008 098.   Als u meer wilt weten over de kinderen, het onderwijs in Tanzania of de   aidsproblematiek aldaar dan kunt u ons altijd even aanspreken.

Sjon de Haan en Anilea Nsemwa.

Iniho Weeskinderen
Huruma en Faraja zijn twee jongeren die dankzij de hulp van onze gemeente de kans hebben gekregen om hun school af te maken. Allebei zijn het Aidswezen die geen toekomst meer hadden, ze gingen niet meer naar school en woonden bij hun grootouders die zelf ook niet zoveel meer konden. In 2005 zijn met hulp van onze kerk naar school gegaan, nu inmiddels 11 jaar later moeten ze nog anderhalf jaar naar school en dan hebben ze het hoogste niveau van de middelbare school gehad.
Op 14 augustus zijn er collectes gehouden voor dit project, het was een hele mooie opbrengst, wij zijn daar erg blij mee en dankbaar voor de steun van hervormd gemeente Ameland. Deze opbrengst samen met de bijdragen van particulieren ( via de diaconie) zorgt ervoor dat wij door kunnen gaan om de kinderen te ondersteunen.
Anilea en Sjon

Startzondag