Amelander Avondvierdaagse 2019 Amelander Avondvierdaagse 2019
Ook dit jaar zijn we weer van de partij. Het is eigenlijk een beetje traditie geworden; de vakantie beginnen met het lopen van de Avondvierdaagse. Al kletsend komen we langs mooie en verrassende plekjes. Grappig om te zien dat we nog lang niet alle hoeken en gaten van het eiland kennen!  De organisatie heeft weer goed haar best gedaan om vier heel verschillende routes uit te zetten.
V.l.n.r. Kimberly, Roos, Eva, Merlin, Chayenne en Nadine

De vierdaagse begint zoals altijd in Buren. We verzamelen bij de parkeerplaats bij het strand. De opkomst is niet zo groot, maar misschien dat er morgen meer animo is. Wij beginnen in ieder geval vol enthousiasme aan onze tocht. Rugzak met lekkers mee, gesponsord door de plaatselijke supermarkten. We gaan voor de 5 kilometer, het moet voor onze jongste lopers ook leuk blijven!  Maar ze lopen als een speer en de beloning onderweg doet ze vanzelf nog sneller lopen! Al kletsend en ijsjes etend zijn we na 1,5 uur weer terug bij het strand. Het was een leuke avond! Op naar morgen.
Pitstop op de splitsing route 5 en 10 kilometer

De tweede avond starten we in Nes. Een prachtige route door de duinen en het bos. Onderweg is er enige verwarring. De bordjes van de 10 kilometer zijn waarschijnlijk omgedraaid. Gelukkig hebben ze de route toch weer op kunnen pakken! Het is warm vanavond, de jas kan wel uit. De jeugd is dan ook heel blij om de ijscowagen te zien. De ijsjes geven lekker verkoeling. De tweede helft van de tocht brengt ons langs mooie bospaadjes weer terug bij de parkeerplaats. Alweer een leuke avond! Op naar dag drie.Route in Ballum begint met regen

In Ballum starten we vanavond met regen. We hebben er niet minder zin in. De paraplus vormen een vrolijk geheel! Volgens Gijsbert wordt het zo droog. Daar vertrouwen we dan maar op. . . en hij heeft gelijk, niet veel later wordt het lichter en zien we zelfs een blauwe lucht! De route in Ballum is prachtig, we lopen door het gebied van de Soay schapen en een stukje over het krûmeltjes pad. Dan lopen we weer terug naar het startpunt op de parkeerplaats bij het dorp. Verkeersregelaars loodsen ons veilig over de weg.Feestelijke afsluiting bij Sier aan Zee

Anders dan voorgaande jaren starten we dit jaar de laatste avond bij Sier aan Zee. Van hieruit kunnen gemakkelijker verschillende routes uitgezet worden. Ook vanavond een beetje regen, maar dat mag de pret niet drukken. We beginnen in het bos, dus we hebben enige beschutting. Vanavond weer een mooie wandeling. Langs de vuurtoren en de voormalige NAM-locatie. We eindigen weer bij Sier aan Zee. Hier worden we feestelijk onthaald door Forza Musica. De kinderen nemen hun welverdiende medaille in ontvangst. Ook oma Janna Ridder staat ons op te wachten met zakjes snoep. Wat een leuke verrassing! De jeugd heeft goed hun best gedaan om sponsorgeld op te halen. Piet Faber maakt de opbrengst bekend. Totaal is € 1.571,00 opgehaald. Dat is een mooi bedrag voor restauratie van het monument ‘’Hervormde kerk Hollum’’. Na afloop worden nog prijzen verdeeld, gesponsord door plaatselijke restaurants. Drie van ons loopgroepje vallen in de prijzen. Wat een leuke afsluiting van deze Avondvierdaagse. Volgend jaar doen we graag weer mee!
Aleida Ridder - Edes

Ds .em. H. Ebmeier